Banc Solidari de Material Ortopèdic

La nostra història

El Banc Solidari de Material Ortopèdic neix oficialment el 2009 al barri de Porta, a Nou Barris. D’una iniciativa particular sorgeix un petit servei de préstec de material ortopèdic. Són intercanvis entre veïns i les donacions s’emmagatzemen en un domicili.

El projecte, embrió de l’actual Banc Solidari de Material Ortopèdic, creix sota el paraigua d’ASENDI NB (Associació per a la Sensibilització Envers la Discapacitat Nou Barris), una entitat sense ànim de lucre de la qual els promotors de la iniciativa eren voluntaris. Com més conegut és el projecte, més creix, i s’aconsegueix un primer magatzem al Centre Cívic Porta-Sóller.

La constant evolució en el creixement de les donacions de material i les limitacions d’espai fan necessari que el Banc Solidari de Material Ortopèdic ocupi un nou local més gran i adequat. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat cedeixen en ús un local al mateix barri, al carrer de Manuel Sanchis i Guarner. El conveni es va signar el mes d’abril de 2014 i el local inaugura la seva activitat el mes de novembre del 2014.

L’any 2017 a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona s’integra en la xarxa Banc del Moviment, del qual el Banc Solidari de Material Ortopèdic (BSMO) forma part com membre constituent.

El Banc Solidari (BSMO) creix, es desvincula d’ASENDI NB i es constitueix com a entitat pròpia l’any 2018.

cadira antiga i caminador, en el menjador de la casa on va començar el banc solidari