Banc Solidari de Material Ortopèdic
Comiat Banc Solidari

El Banc Solidari de Material Ortopèdic s’acomiada

Des del Banc Solidari de Material Ortopèdic (BSMO) us volem comunicar que deixem el servei de préstec de productes de suport que oferíem des de l’any 2009.

A partir del gener, el Banc del Moviment, Xarxa solidaria de productes de suport de Barcelona, s’encarregarà juntament amb una altra entitat de continuar amb el projecte que humilment vam engegar en domicilis particulars al barri de Porta, a Nou Barris, i que ha acabat esdevenint un servei municipal amb cobertura a tota la ciutat.

Ja fa anys que el BSMO treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona a través del Banc del Moviment i amb altres entitats, en xarxa. I us volem explicar que ara deixem aquesta xarxa consolidada que continuarà prestant servei a aquells que ho necessiten.

Fa una dotzena d’anys vam veure que hi havia persones al nostre entorn que necessitaven cadires de rodes i altres materials de suport, i que altres, en canvi, deixaven de necessitar-les. Estava clar què havíem de fer. Vam ser la baula necessària d’un engranatge que a més, afavoria el reciclatge i l’economia circular. Vam ocupar un espai que, en aquell moment, no oferia pràcticament ningú. Amb la mirada posada en les persones vulnerables i també en les seves cuidadores i sempre amb la proximitat, l’empatia i les portes obertes com a base del nostre servei. Sempre hem pensat que entre tots es pot arribar més lluny.

L’agraïment de les persones a qui d’una o altra manera hem millorat la seva qualitat de vida ha estat el nostre motor i la nostra recompensa.

En tot aquest temps la feina del Banc ha crescut d’una manera que ni podíem arribar a imaginar, i els voluntaris que hem estat aquests anys al capdavant del projecte, també hem crescut. Ens alegra i emociona veure com no només queda un llegat d’aquella iniciativa, sinó que ha estat la llavor d’una manera de fer que s’ha extès a tota la ciutat.

Som prou grans per saber que el volum de feina que assoleix i cap on va el Banc, ens sobrepassa. I prou joves per tenir moltes ganes de continuar treballant en altres projectes al costat dels nostres veïns i veïnes.

Sempre ens ha mogut el bé comú. Per això som voluntàries i voluntaris. I difícilment deixarem de ser-ho.

Ens veiem pels carrers, fent barri

Barcelona, desembre 2021

Banc Solidari de Material Ortopèdic